Dagis och kurser för hundar

HUNDDAGIS

Efter sommaren startar vi PickUp Hunddagis, som är Karlstads första rullande hunddagis! Hos oss slipper du stressmomenten att lämna och hämta din hund på dagis – det sköter vi!

 

På PickUp Hunddagis:

Tränas och aktiveras din hund dagligen efter dina önskemål
Lägger vi fokus på att vara ute i naturen
Finns möjlighet för din hund att vara lös och leka i inhägnad rastgård
Finns bara små och mellanstora hundar
Kan din hund få klorna klippta och enklare pälsvård utförd
Finns erfaren personal

 

 

Låter det som något för dig och din hund?
För mer information eller för att göra en intresseanmälan:

E-post: [email protected]

Telefon: Sara 0739-48 51 73 eller Jessica 0730-48 90 09

 


KURSVERKSAMHET


Redan nu i vår drar vi dock igång vår kursverksamhet. Vi jobbar alltid med positiva träningsmetoder där fokus ligger på belöning för rätt beteende.

Nu går det bra att anmäla sig till följande aktiviteter:

 

10 maj - Köpa-valp-föreläsning
Allt du behöver veta för att vara redo när du får hem din nya fyrbening. 
Kl. 19.00-21.00 på Drivhuset, universitetet
150 kronor per person

 

15 maj - Workshopdag om problemlösning
Drar din hund i kopplet? Är den okontaktbar vid hundmöten? Kan den inte hälsa fint på människor? 
Vi arrangerar tre workshops där vi visar praktiskt hur man kan jobba med ovan nämnda problem. Med roliga och effektiva träningsmetoder är det faktiskt inte så svårt. 
Du och din hund kan anmäla er till en, två eller tre workshops.
Dagen börjar 11.00 med "Gå fint i kopplet". Klockan 12.00 är det dags för "Hundmöten" och klockan 14.00 kör vi "Hälsa fint". 
Det kostar 60 kronor per ekipage och per workshop.

 

Anmäl dig eller ställ frågor genom att maila oss på: [email protected]

 

Hälsningar

Sara och Jessica

 

 


Vilka är vi på PickUp?

Om Jessica Johansson:


Jag är uppväxt med hundar. Mina föräldrar har Huldrans Kennel och föder upp Schäfrar. Jag har haft förmånen att få följa valpkullar, vilket gör att man lär sig mycket om hundars beteende. Avel är något som intresserar mig mycket.


Jag är utbildad SBK-instruktör, Agilityinstruktör och mental figurant, genom Svenska brukshundklubben. Viltspårinstruktör genom Hundens hus och Klickertränare genom Canis. 


Intresset för hundar är stort, och ju mer man lär sig desto mer förstår man vad lite man faktiskt kan. Men kunskapshungern är omättlig, därför har jag gått otaliga kurser och utbildningar ex. etologi, näringslära, valputvecklingskurs, instruktörsutbildning, agilityintruktörsutbildning, spårkurs, problemhundskurs, mentalutbl. osv.


Jag försöker gå flera kurser själv per år, dels för att hålla mig uppdaterad och dels för att förbättra min egen träning. Mina favoritinstruktörer är: Maria Hagström, Eva Bodfäldt, Niina Svartberg och Ann-Louise Ryrvik.


Jag har alltid velat jobba med hundar, men det är få förunnat att få göra detta. Min mamma äger en djuraffär, så där har jag naturligtvis varit en hel del. Förut jobbade jag som elevassistent i skolan. Men när jag fick barn så bestämde jag mig för att satsa på en dröm, nämligen att öppna ett hundpensionat. Reslutatet blev Sjöbyns Hundpensionat och dagis i Säffle som jag drev i nästan sju år. 

Jag har två hundar; schäfern Farra och border collien Riva.





Om Sara Moll:

”En hund.” De orden stod alltid längst upp på min önskelista i femton år. För tre år sedan gick drömmen i uppfyllelse och pomeraniantiken Dagmar flyttade in i mitt liv. Sedan dess är jag helt fast i hundträningsträsket! Att nu få möjlighet att jobba med hundar är helt fantastiskt och jag ser verkligen fram emot att köra igång på allvar.

Jag brinner för modern hundträning med positiva metoder. Det är fantastiskt vad man kan åstadkomma med sådan träning. Några av mina hundtränarförebilder är Fanny Gott, Thomas Stokke, Ann-Louise Ryrvik, Eva Bodfäldt och Anders Hallgren.

Med Dagmar har jag egentligen inte tränat något seriöst, förrän ganska nyligen. Nu satsar vi på en rallylydnadskarriär och ska göra debut på tävlingsplanen i början på maj.

Jag älskar själv att gå kurser och har gått bland annat:

Grundkurs i klickerträning hos Klickerklok
Shejpingkurs hos Klickerklok
Svårmotiverade-hundar-kurs hos Klickerklok
Shejpingkurs för Lina Sundberg
Valpkurs
Vardagslydnad
Hundmöteskurs
Agilitygrundkurs
Rallylydnad – grund

Just nu utbildar jag mig dessutom till instruktör via IMMI-anslutna HundIQ i Västerås. Jag är klar med utbildningen i december.

 

 


RSS 2.0